Wat kun je doen bij de dojo’s en hoe ziet de ochtend eruit?
Online websites als Makecode, Scratch en Code.org, verschillende robots als Ozobot, Sphero, Edison en Dash en ontwikkelplatformen zoals BBC Micro:bit en Arduino en diverse programmeertalen zoals Python: aan jou de keuze! Wat we bij een dojo doen, en welke robots er zijn, hangt af van de aanwezige mentoren: sommigen zijn namelijk gespecialiseerd in Arduino, anderen juist in Scratch of de Micro:bit.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om helemaal zelf los te gaan in een programmeertaal of ontwikkelplatform, we hebben namelijk heel veel les/oefen materiaal, waardoor je op je eigen tempo (met wat hulp), nieuwe dingen kunt leren. Wat is er mooier dan na een ochtend programmeren je eigen mini-game mee naar huis te kunnen nemen..

Wil je zelf graag een (zelfgebouwde) robot of drone meenemen? Dat kan! Stuur ons dan vooraf een mail naar contact@coderdojo-kopgroep.nl zodat wij je op je komst kunnen voorbereiden!
Aan het eind van de ochtend krijgt iedereen de kans om datgene wat ze geleerd hebben aan de anderen te laten zien. Delen is leuk!

Wat neem je mee?

  • Een print van je ticket (of sla ‘m op op je telefoon)
  • Eventueel een laptop *
  • Een goed humeur!

Zorg dat je laptop minimaal over Wi-Fi, een browser (Google Chrome of Mozilla Firefox) beschikt. We kunnen helaas niet alle kinderen helpen om alles werkend te krijgen, dus we vertrouwen erop dat alles werkt bij binnenkomst. Zorg er ook voor dat er een e-mailadres beschikbaar is om een account aan te kunnen maken bij online programma’s.
Heb je geen laptop, geen probleem! Wij hebben 10 volledig geïnstalleerde laptops klaar staan!