Wat twee jaar geleden begon in Breezand is ondertussen bijna uitgegroeid tot een begrip in de Noordkop. Bor Wijnker, de oprichter van Coderdojo Breezand is heel trots op deze ontwikkeling. “Na Breezand is vorig jaar ook Den Helder gestart. Ook daar enthousiaste kinderen en ouders. Nu hebben Texel en Schagen ook aangegeven een Coderdojo te willen starten. En deelname blijft gratis. Prachtig! Daar werk ik graag aan mee”.

Toen verschillende bedrijven vorig jaar diverse robots, tablets en laptops sponsorden zocht hij al naar andere manieren om deze apparaten zo vaak mogelijk in te zetten. “Het is natuurlijk zonde om de gesponsorde robots en laptops bijna twee weken in de kast te laten staan, terwijl ik weet dat er kinderen zijn die er mee aan de slag kunnen en willen”. Nu is er dus bijna elke week een Coderdojo in de Noordkop.

Om de robots en laptops op tijd bij de verschillende Coderdojo’s te krijgen is er voor gekozen om te gaan samenwerken met Kopgroep Bibliotheken. Die zorgen voor transport van de apparaten. Ook zijn er bij de bibliotheken ruimtes waar de kinderen spelenderwijs kunnen werken aan hun digitale vaardigheden. Het is dus een mooie combinatie.

Coderdojo Breezand komt als werkplaats te vervallen. “We hebben alle medewerking gehad van zwembad Den Krieck, en zijn ze daar ontzettend dankbaar voor. Anderhalf jaar hebben veel kinderen hun weg daar naar toe weten te vinden en zijn digitaal slimmer naar buiten gekomen. Het was een hele mooie samenwerking”, aldus Bor Wijnker. “Op 8 september is de eerste Coderdojo van het nieuwe seizoen in de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna, waar ook een inname en afhaalpunt van de Kopgroep Bibliotheken is gevestigd. We starten dan een half uur eerder. Alle Coderdojo’s in de Noordkop starten op zaterdag voortaan om 10:00 uur en eindigen om 12:00 uur.

Je kunt je nu aanmelden voor de eerstkomende Dojo op 8 september via deze link:

https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-kopgroep-17759765177

Jullie zijn welkom!

Namens Coderojo Kopgroep

Bor Wijnker

PS. Ben je benieuwd waar en wanneer de andere coderdojo’s plaatsvinden kijk dan op onze kalender! Daar kun je ook direct een reservering maken via Eventbrite

Vier Coderdojo’s in de Noordkop.

Leave a Reply