Via Texelse Courant 

Wij zijn ontzettend trots!

De première van CoderDojo Texel in de bieb is op zaterdagochtend 22 september om 10.00 uur. CoderDojo is een wereldwijde beweging en in Nederland zijn er inmiddels zo’n 75 locaties waar ze gehouden worden.

Het is een groot succes; ook bij andere KopGroep Bibliotheken.

Speel jij graag op een computer? Heb jij altijd al een keer zelf een game willen maken? Wil jij wel eens een robot of robotarm besturen? Ken je Robot Dash en Ozobot? Vind jij programmeren helemaal te gek en zou je er wel eens hulp bij willen om nog verder te komen? Ben je benieuwd naar 3d printen? Ben je tussen de 7 en 17 jaar?

Dan is CoderDojo Texel helemaal iets voor jou. Je gaat maandelijks veel leren over programmeren. Met elkaar  gaan jullie veel verschillende tools en programma’s ontdekken, samen leren en veel opsteken van enthousiaste vrijwilligers.

Naast programmeren kun je ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken. CoderDojo Texel is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of voor kinderen die juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar.
Het duurt van 10.00 tot 12.00 uur.  De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Reserveren kan via onze kalender

De CoderDojo’s  op Texel zijn op 22 september, 20 oktober, 17 november en 22 december. Volg en like CoderDojo Texel op Facebook.

Er zijn enkele filmpjes te bekijken van CoderDojo in School 7 in Den Helder (beste bieb van de wereld 2018)

Eerste CoderDojo KopGroep – Texel

Leave a Reply