We gaan na de zomer weer beginnen met onze CoderDojo bijeenkomsten, alleen zijn er met de komst van Corona wel wat nieuwe regels bijgekomen.

Hieronder staan de laatste Corona maatregelen die gaan gelden:

Houd je aan de hygiëneregels
Was je handen, nies in je elleboog, gebruik papieren handdoekjes en schud geen handen
Klachtenvrij
Als jij klachten hebt, dan blijf je thuis. Als een gezinslid ernstigere klachten zoals griep heeft, dan blijf je ook thuis.

Ouders
Ouders kunnen momenteel helaas niet blijven. U wordt vriendelijk verzocht om uw kind bij de ingang af te leveren en deze weer aan het einde van het event op te halen. Houd wel de 1,5 meter afstand van elkaar!

Hulp bij de computer
12 jaar of jonger? Mentoren kunnen jou bij jouw computer helpen binnen 1,5 meter, maar er is geen fysiek contact en alleen jij raakt jouw computer aan. 

13 jaar of ouder? We moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Mentoren kunnen jou dus wel helpen, maar helaas wel van een afstandje of we gaan digitaal meekijken via Meet.

   
   
   

RIVM Controlevragen

Alle ninja’s zijn vrij van klachten bij aanvang van de activiteit. Bij aankomst stellen wij de RIVM controlevragen. Wanneer één van de vragen met JA wordt beantwoord, dan mag je deze keer helaas niet meedoen.

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Meer details

Onze Corona maatregelen hebben wij gebaseerd op de “richtlijn vakantiedagactiviteiten” die goedgekeurd is door het RIVM, het OMT, en de regering. Dit hebben wij als uitgangspunt genomen, omdat de vorm van zulke vakantiedagactiviteiten het meeste lijkt op wat wij doen.