Waarom Doneren?

CoderDojo wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd. Zo houden we de kosten laag, maar deze zijn zeker niet nul. Daarnaast is deelname gratis (één van de principes van de CoderDojo Foundation) zodat het voor iedereen toegankelijk is.
Toch hebben we als CoderDojo kosten. Deze bestaan uit vaste lasten zoals limonade & versnaperingen per sessie (ongeveer €20 per maand) en variabele lasten zoals aanschaf en vervanging van hardware. Want als CoderDojo KopGroep willen we onze ninja’s wel nieuwe ontwikkelingen blijven aanbieden.

Zo hebben we nog een aantal wensen voor het uitbreiden van ons aanbod.

 • Codey Rockey – programmeerbare robots met veel mogelijkheden (€120,-),
 • mBots – programeerbare robots die onze ninja’s zelf kunnen bouwen (€90 per stuk),
 • Nieuwe Sphero, de eerste is helaas defect (€170,-),
 • T-shirts voor onze mentoren ( €250,-),
 • Nieuwe laptops om VR aan te kunnen bieden (€1500,- per stuk).

Daarnaast zijn we aan het bekijken of we Coder-Experiences (Focus-Dojo’s) rond een bepaald thema of met workshops & gastsprekers kunnen organiseren. Deze kosten beduidend meer dan de normale CoderDojo sessies. 

ANBI-Status

Door onze samenwerking met de Stichting KopGroep Bibliotheken heeft CoderDojo KopGroep een ANBI-status, deze status is speciaal voor instellingen die zich nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. 
Dit heeft voor de donateurs ook financiële voordelen, zo mogen donateurs aan een ANBI stichting hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Hieraan zijn wel bepaalde minima & maxima verbonden afhankelijk van het drempelinkomen. 

Hoe kun je doneren?

Doneren kan in de vorm van geld, producten of tijd.

Geld doneren:
 • Contant of met Tikkie tijdens een CoderDojo sessie
 • Geld direct naar ons bankrekeningnummer over te maken. Stuur ons een e-mail dat u via deze methode wilt doneren, dan sturen wij u ons bankrekeningnummer. 
Producten doneren:

Wij zijn heel erg blij met producten die thuis ongebruikt blijven liggen en goed in te zetten zijn op de CoderDojo. Denk hierbij aan:

 • Laptops (Windows 7 of beter),
 • Tablets (Android versie 6 of hoger of iOS 10 of hoger),
 • Computermuizen (USB),
 • Arduino’s, Raspberry Pi’s, Makey Makey’s, of Micro:bits

Stuur ons in de bovenstaande gevallen een mail of neem contact op via ons contact formulier.

Uw tijd “doneren”

Of misschien kunt u wat tijd missen om ons te helpen? Wij kunnen allerlei soorten vrijwilligers gebruiken – technische mentoren, pedagogisch-sterke mentoren, mensen die ons met dingen als social media en werving kunnen helpen, ect.

Sponseren van CoderDojo KopGroep

Bent u onderdeel van een bedrijf, en wilt u samenwerken in de vorm van een sponsoring? Heel graag!
Door onze ANBI-status mogen donaties afgetrokken worden van inkomsten- of vennootschapsbelasting. Let op: hier zijn wel bepaalde spelregels aan verbonden. 
Stuur ons in dat geval een e-mail, of neem contact op via ons contact formulier.

Wat bereikt u met uw sponsering?

U helpt mee aan een maatschappelijk doel:

 • De jeugd enthousiasmeren voor technologie, om zo op termijn het tekort aan technische mensen op te lossen.
 • De jeugd helpen om “computational thinking” te leren – door logisch te leren nadenken via programmeren en techniek, worden ze beter in alles en zijn ze beter voorbereid op de toekomst.
 • De jeugd leren dat ze zelf dingen kunnen maken, dus niet afhankelijk zijn van anderen!
Wat krijgt u voor uw sponsering?

Naast onze dankbaarheid krijgt u een vermelding op de voorpagina van onze website, bestaande uit uw bedrijfslogo welke gelinkt wordt naar uw eigen website. Tevens zullen wij via onze social media kanalen, uw sponsering delen met al onze volgers.