Wil je je alvast verdiepen in wat er allemaal mogelijk is tijdens een CoderDojo? Dan vind je hieronder wat handige links & downloads op het internet die je verder kunnen helpen.

Handige links

Door de fusie van Raspberry Pi en CoderDojo is er één website opgericht waar je alle opdrachten makkelijk kunt terugvinden. Hierop kun je in het Nederlands & Engels heel veel opdrachten vinden.

Ga je voor de eerste keer programmeren? Dan is Scratch een goede plek om te starten. Als je een account maakt, kun je waar ook ter wereld aan je projecten werken.

De makers van Scratch hebben ook App Inventor gemaakt (deze opdrachten kun je bij de Dojo maken!), waarmee je zelf apps kunt bouwen voor Android apparaten.

Liever met BBC Micro:bit aan de gang? Neem dan eens een kijkje op de micro:bit website. Hierin kun je je programma’s schrijven en simuleren, voordat je je ze op de Micro:bit zet

Andere leuke programmeerwebsites zijn:

Voor het werken met HTML/CSS hoef je niets te downloaden, dit kan al met kladblok in Windows, maar een account bij Thimble, WebTinq of Liveweave gaat je enorm helpen. Deze online-code-editors bieden mooie start projecten en helpen je bij het maken van je eigen webpagina’s. Daarnaast kun je je eigen webpagina bouwen op NeoCities, zodat je de hele wereld kan laten zien wat je gemaakt hebt!

Wil gaan 3D ontwerpen (voor een printer of in Minecraft)? Dan is TinkerCAD de plek om te beginnen!

Klaar voor Virtual Reality of Augmented Reality dan is Cospaces.io (Engels) de plek om je eigen 3D wereld te ontwerpen waar je alles zelf in de hand hebt!

Downloads

Voor veel programmeertalen heb je een tekstprogramma nodig als je kladblok of Notepad++.
Wij gebruiken graag Atom; deze software kun je zonder problemen downloaden van de website van Atom.

Software voor de programmeertaal Ruby vind je op de website van Ruby.

Offline aan Scratch werken? Dat kan! En wel via de website van Scratch. Let op: je moet ook Adobe AIR downloaden.

Heb je een mBot? Download dan bij mBlock de software.

Wil je met de Otto bot aan de slag, dan kun je hier hun blocky-programmeeromgeving downloaden.

Drones gaan programmeren van Tello EDU? Download dan DroneBlocks of Tello EDU op Android of IOS of ga online naar droneblocks.io

Klaar met alle blocky omgevingen en wil je code gaan schrijven voor de Arduino? Dan kun je hier de laatste versie van de Arduino IDE downloaden.

Als je bij de dojo met Python wilt werken, kies dan voor Python 3 (niet de hogere nummers) op de Python website.

Ben klaar voor het wat grotere werk en goed in Engels dan zijn Gamefroot &  Stencyl een goede volgende stap.