Wanneer worden de CoderDojo’s gehouden?

CoderDojo KopGroep streeft er naar om minimaal één keer per maand per locatie open te zijn.
In sommige gevallen zelfs vaker!

Wat is er allemaal te doen bij de CoderDojo’s

Er is een ongelofelijk groot aanbod van programmeertalen en hardware om je mee te vermaken. Een opsomming van de huidige stand van zaken:

 • Robot Dash; deze kan met een tablet bestuurd worden en heeft allemaal functies om je mee te vermaken
 • Robot Sphero; ook deze laat zich volledig besturen met een tablet en heeft verschillende games om je uit te dagen
 • Ozobot; Klein maar heel erg leuk.. ontwerp je eigen parcours en laat Ozo er overheen racen of juist kruipen, de keuze is aan jou!
 • Edison; Dit handige karretje is tot heel veel in staat… alleen mag jij hem uitleggen hoe…Door de Edison zelf te programmeren met barcodes
 • BBC Microbits:  Hier mee kun je wat dieper in de programmering duiken, met bijna eindeloze mogelijkheden
 • Fable: hiermee kun je robotarmen precies laten doen wat jij wilt! Gooi pingpongballen of maak een eigen productieproces.
 • OTTO DIY: Deze grappige kleine robot kun jij laten dansen! Via een Blocky-taal danst hij straks, dankzij jou op de grootste hits!
 • DJI Tello EDU drone: Vliegen met drones?! Ook dat kan bij onze CoderDojo, maar dan wel door jouw programmeerkunsten.
 • Arduino; De volgende stap in het programmeren van embedded systemen… en de mogelijkheden worden steeds groter.
 • Scratch: De beste programmeertaal om mee te beginnen, helemaal visueel en met enorme mogelijkheden. De manier om je eerste eigen game te bouwen!
 • App Inventor: Hiermee kun je je eigen apps bouwen voor je mobiel of tablet! Gaat jouw nieuwe flappy bird of Candy Crush de wereld veroveren?

Ben je daarnaast zelf met een project bezig en kom je er even niet uit? Kom dan naar een CoderDojo, hier zijn ongetwijfeld mensen die je verder kunnen helpen.

Leer andere mensen kennen

De sfeer bij CoderDojo is heel open en iedereen is welkom! Zo kun je snel andere mensen leren kennen met dezelfde interesses.

Games

Gamen is natuurlijk een groot onderdeel in het leven van een developer. Niet alleen games bouwen, maar ook games spelen hoort bij CoderDojo! Hoe gaaf is het om in je eigen game de allerbeste te zijn!

Laptops

Bij de CoderDojo KopGroep beschikken we sinds kort over eigen laptops, welke helemaal voor geïnstalleerd zijn door onze vrijwilligers. Deze laptops zijn ook voorzien met een automatisch herstelsysteem. Hierdoor zal de laptop nooit persoonlijke gegevens en eerdere gemaakte games bewaren van vorige CoderDojo’s. Als je dus je werk wilt bewaren dan moet je deze in een eigen online opslagsysteem bewaren of gebruik maken van een USB-stick. Binnenkort hebben wij ook onze eigen USB-stick service!

Veel voorkomende vragen:
 • Ik ben nog nooit naar CoderDojo geweest.
  Voor alles is er een eerste keer! De Dojo is voor iedereen toegankelijk. De beste manier om kennis te leren maken is om gewoon een keer langs te komen. Zorg er wel voor dat je je eerst registreert.
 • Kan ik zomaar naar CoderDojo komen?   Nee, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van aanwezigen hebben moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo.
 • Voor welke leeftijd is CoderDojo?
  De maximum leeftijd die wij hanteren is 17 jaar. Voor de minimumleeftijd adviseren wij 7 jaar. Jonger kan wel, maar dan moet er wel begeleiding bij zijn voor begrijpend lezen en schrijven.
 • Wat doen kinderen bij CoderDojo?
  Bij CoderDojo zijn we altijd bezig met techniek of ontwikkeling van competenties die nodig zijn in het beroepsveld. Daarnaast worden kinderen ook “mediawijs” gemaakt waardoor ze leren omgaan met internet en techniek. Wij stimuleren onderzoekend en exploratief gedrag en sporen alle kinderen aan om hun interesses te volgens en elkaar nieuwe dingen te leren.
 • Is CoderDojo geschikt voor mijn kind?
  Wij verwelkomen iedereen! Echter merken wij dat vooral kinderen die interesse hebben in techniek blijven hangen en het naar hun zin hebben. We behandelen elke maand een ander onderwerp, dus kijk samen met je zoon / dochter naar het onderwerp om te kijken of ze het interessant vinden om hier meer over te leren.