Hier komen binnenkort alle Champions & Mentoren te staan, die meewerken aan de CoderDojo KopGroep!

Bor is leerkracht op basisschool Het Kleurenorkest in Limmen. Daarnaast organiseert hij de CoderDojo Anna Paulowna (voorheen Breezand) en helpt hij bij de CoderDojo’s Den Helder, Schagen en Texel.” Het leukste van de CoderDojo vind ik altijd het moment waarbij ik zie dat de kinderen ineens het ‘trucje’ doorhebben en met een grote glimlach zeggen: “Ooo zit dat zo!”

 

 

 

Edwin is werkzaam als manager elektro, instrumentatie & besturingstechniek bij TATA steel. Daarnaast is hij mentor bij CoderDojo Anna Paulowna, hij is erg thuis in de BBC Micro:bit en WordPress. Zo heeft hij deze website ontworpen. “Ik denk dat in de digitale wereld waar we naar toe gaan, het kunnen programmeren straks net zo van belang gaat zijn als kunnen rekenen en schrijven. Als je dan de pretlichtjes in de ogen van onze ninja’s ziet zodra ze hun eigen programma/website hebben gemaakt, daar doe je het voor!”

 

 

Jolanda Dobber is oprichtster van Jeugdfablab Texel Oosterend. Daarnaast mede initiatiefneemster van CoderDojo Texel. Haar expertise ligt bij sociale virtuele werelden, augmented/virtual reality en basis digitaal ontwerpen. Haar motto is ¨Als ik het kan, kan iedereen het!¨. Het leukste van CoderDojo is het zien van alle talentjes in hun creativiteit en oplossend denken. Daarnaast dat je samen leert om de wereld van nieuwe technologie te ontdekken.

 

 

Gerard Manshanden was werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek op Texel als electronicus en computerspecialist. Als technisch vrijwilliger bij Cinema Zevenskoop is hij verantwoordelijk voor de digitale projectie en automatisering. Vindt het belangrijk dat bij kinderen al vroeg hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld om te ontdekken wat bij ze past. Bij de Coderdojo gaat dat over techniek. Iets wat in het onderwijs nauwelijks tot zijn recht komt. Blijkt je bij de dojo niet je draai te kunnen vinden is dat ook prima. Weten wat je niet leuk vindt is minstens zo belangrijk. En plezier staat bij de dojo`s voorop.