Ben je benieuwd wat je allemaal kan doen bij de CoderDojo? Of wil je juist even even kijken waar je kan beginnen? Dan ben je hier op de juiste pagina!
Hier staan de opdrachten welke je kan doen op de CoderDojo KopGroep. Klik op de logo’s om naar de juiste sectie op de pagina te gaan, zodat je direct aan de slag kan!

leerpaden programmeren

Je wilt leren programmeren, maar waar begin je dan… Dat is een vraag waar veel ninja’s mee worstelen.
Want je wil natuurlijk je eigen game maken en het liefste zo snel mogelijk! Want dat is cool!
Om je een beetje op weg te helpen staat hieronder een stappen plan.

Heb je nog nooit geprogrammeerd? Dan beginnen we bij de CoderDojo meestal met Scratch. Als je daarmee je eerste games succesvol gemaakt hebt, dan kun je een keuze maken voor Mblock (Blocky programmeertaal voor Arduino) of voor MIT App Developer om je eerste mobiele game te maken voor Android of Ga je aan de slag met de Micro:bit waarmee je interactie met de echte wereld kan gaan opzoeken.  Dit zijn allemaal programmeertalen in een Blocky omgeving. Als je die goed onder de knie hebt, dan ligt de weg open naar de gewone programmeertalen. Of wil je juist aan de slag op het internet, dan kun je het beste beginnen met HTML5!

Leerpad Scratch

Dus je wilt aan de slag met Scratch? Super!! Bij CoderDojo KopGroep hebben we ook een handige stickerkaart

Daarop kun je alle opdrachten in een keer zien. Hieronder staan van beginner (level 1)  tot expert (level 5) alle stappen voor je klaar. Klik op de stap op de bijbehorende PDF te openen en je kunt direct aan de slag op de website van Scratch.

Mocht je eerst een beetje willen oefenen met blocky programmeren dan kun je hier aan de slag met Minecraft besturen

Scratch level 1
Scratch level 2
Scratch level 3

Scratch level 4

Scratch level 5

Sprites!
Sprites

 

Leerpad Micro:Bit

Gaaf hé! Je wilt dus nu aan de slag gaan met de BBC Micro:Bit… Ook daar hebben we een geweldige stickerkaart voor.

Op deze stickerkaart staan net als bij Scratch alle opdrachten netjes bij elkaar van de beginners (Level 1) opdrachten tot een hele grote uitdaging (Level 5). Alle programma’s voor de Micro:Bit maak je online.

Veel plezier en maak een aantal mooie games op de Micro:bit, COOL!

Micro:bit Level 1

Micro:bit Level 2

         

Micro:bit Level 3

Micro:bit Level 4

Micro:bit Level 5

Leerpad Mblock

Dus je wilt verder met Robotica! Dan is Mblock de perfecte stap voor jouw. Je hebt de keuze uit 3 robots. We hebben de Fable, een robot die je zelf in elkaar kan klikken en natuurlijk kan programmeren. Dan hebben we de Leaphy, een kleine robot, die heel hard over de grond kan racen en Otto bot, de loop robot die kan dansen, zingen en lopen natuurlijk!

Ook voor deze stap hebben we een stickerkaart gemaakt! 

Succes!

Fable Opdrachten

Leaphy opdrachten

Otto Bot opdrachten